Idé og historie

Butik Ø er etableret af Monica Juni og hendes mand i 2017.

Alting starter med en idé. Man får mange af dem, og de fleste af dem bliver på idéplanet. Visse ideér bliver man dog så glade for, at man er nødt til at gøre noget ved dem. Butik Ø hører til den sidste kategori.

Selve idéen er meget enkel:
For det første at skabe en butik, der samler det bedste fra de danske øer. Altså en helt almindelig butik med fokus på kvalitetsprodukter til hverdag, gaver og fest.

For det andet at skabe opmærksomhed og synlighed omkring de mange dygtige ø-producenter. Derfor ser vi også Butik Ø, som et udstillingsvindue, hvor man kan komme forbi og få et indtryk af, hvad de danske øer kan byde på.

Vi har tilknytning til Bornholm, og syntes det kunne være interessant at være med til at skabe opmærksomhed på de dygtige bornholmske producenter. Når vi fortalte om ideen, hørte vi andre fortælle begejstret om produkter fra andre øer. Så var det bare at lægge to og to sammen til et butikskoncept.

Danmark har 78 beboede øer. Vi har fokus på dem med mellem 1 og 100.000 beboere.

Overvejelserne om at etablere en butik har vi haft i mange år – i hvert fald seneste 10. Flere idéer har været på tegnebordet, men først da vi landede på konceptet omkring Butik Ø, begyndte det for alvor at blive konkret.

Jeg er uddannet pædagog, men havde en ambition om at prøvet noget andet. Jeg har erfaring fra butik, og trives godt med dialog med kunder og samarbejdspartnere. Jeg brugte efteråret 2016 på efteruddannelse og planlægning. I starten af 2017 gik vi på jagt efter egnede lokaler.

Lejemålet på Nordre Frihavnsgade 26 blev indgået i maj 2017. Og efter 3 måneders intensiv opstartsperiode, åbnede butikken i august 2017.

Monica Juni
Indehaver